Register    Login    Forum    Search    FAQ

Board index » VOJVODINA » Cirkus liga
 Page 1 of 12 [ 120 posts ] Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Next
Da li su novine zanimljive
1. Jesu. 42%  42%  [ 5 ]
2. Nisu. 17%  17%  [ 2 ]
3. Ništa ne valjaju. 42%  42%  [ 5 ]
Total votes : 12
 
Author Message
 Post subject: UPDATE pravila za sledeću sezonu
 Post Posted: December 1st, 2015, 9:11 pm 
Offline
Cirkus titula (1), Cirkus Kup (1)
Cirkus titula (1), Cirkus Kup (1)
User avatar

Joined: July 2nd, 2011, 12:54 am
Posts: 5431
Location: Detelinara
Bliži se kraj prvog dela sezone pa da malo se pozabavimo novinama koji bi trebali da se primenjuju dogodine u novoj sezoni Cirkus liga. Dovoljno vremena da se pravila razmotre, razlože ako ne valjaju izmene, a moguće je i razmatranje još nekih novina to je na svima nama da zajedno smislimo kako da unapredimo takmičenje.

Kao što sam naziv topika kaže novine ili (UPDATE) koji imate priliku da viditi i da ako se ne slažete napišete svoje mišljenje. Mislim da je 7 meseci pre početka dovoljno vremena da se sve nedoumice ili ne logičnosti promene kako bi novu sezonu počeli bez ikakvih velikih problema. Pravila će biti postavljena po redosledu važnosti neka će biti obavezna a neka opciona a moguće i čak odbačena.

pa da krenemo

NOVINA BR.1

Greška u tipovanju

Home wrote:
Metalac - Mladost X
Partizan - Javor 1
Jagodina - Radnik 2-3
Novi Pazar - Čukarički 0-1
Spartak - Voždovac 0-1,2-3
Vojvodina - Radnički Niš 1
Rad - Crvena zvezda 2-3
Borac - OFK Beograd 1
Bonus par
Borac - OFK Beograd 1:0 :klovn:


Away wrote:
Metalac - Mladost 2-3
Partizan - Javor 2-3
Jagodina - Radnik 1
Novi Pazar - Čukarički 2
Spartak - Voždovac 0-1
Vojvodina - Radnički Niš 1
Rad - Crvena zvezda 2
Borac - OFK Beograd 0-1
Bonus par
Borac - OFK Beograd 0:0 :klovn:Obrazloženje:
Ovo pravilo ili šta već kao neka rupa koja pravi veliki problem, treba do sledeće sezone da se reši. Nije uredu da se zbog jedne greške neki tipovi koji su tačni automatski budu odbačeni i protivnik time dobije bonus koji se na kraju ispostavi zbog rezultata ne pravdeni. U većini slučajeva da zbog toga naročito ako se greška učini kasno, da se meč završi i pre nego što je i počeo. Nismo baš u mogućnosti kako zbog kasnog tipovanja ili zbog toga što se greška ne uvidi na vreme dođe do problema. Onaj koji je pogrešio ne samo što je kaženjen što ne dobije ni jedan pogodak već i izgubi duel. To se obično desi onom koji ne vidi protivničku prognozu znači onaj koji drugi tipuje. Ili recimo neko napiše nešto što nema u pravilima, tkz. greška u kucanju. Da li ta utakmica odmaže protvniku ne, da li utiče na duel opet ne. Kako rešiti situacija ima par varijanti ali na vama je da ako mislite da smislite drugu. Ako se pitamo gde je greška ili kako da se odredi gde je greška, ako se prati pravilo 4x4. Kako inače računamo od gore na dole, pa je logično da onaj taj koji isapada iz šablona i tu je problem. Recimo u primeru koji gore naveden vidi se da je tip 3 na 4 kako sam malo pre objasnio ali pošto je Zvezda mora da bude fiks ona se stavlja kao prioritet jer za taj tip važi drugo pravilo. Samim tim dolazi se do te moje računice. Ali recimo ako protivnik koji prvi tipuje pogreši, i ne javi se više na forum kao završio sam. Protivnik može da tipuje preko nekih od tipova bitno je da se drži osnovnih pravila. I greška će biti tamo gde se poklope.

Opcije:
1. Da se prognoza izbriše.
2. Da se onom koji je pogrešio računa to kao auto gol.

U principu na name je da se greške srede na vreme ali ako se ne stigne jer fala bogu ne spavamo na forumu i nema opcije validacije. Zašto kažnjavati ljude bez razloga to gubi na draži duel. Naravno na vama i nama je da se oko ovog pravila složimo ali bitno je da se to pravilo jednostavno ili greška izbaci iz računice.

NOVINA BR.2

Izmena CZV i PAR pravila

Home wrote:
Metalac - Radnik 2-3
Javor - Čukarički X
Mladost - Voždovac 0-1
Partizan - Radnički Niš 1
Jagodina - Crvena zvezda X
Novi Pazar - OFK Beograd 2-3
Spartak - Borac X
Vojvodina - Rad 2-3


Javor - Čukarički 1:1 :klovn:


Obrazloženje:
Ove godine smo imali priliku da vidimo veliki broj kikseva Partizana i većina nas je bila u henedikepu ajde da tako kažem, jer smo bili primorani da igramo golove i ode par dođavola. Recimo znamo da Partizan ni u ludilu nemože da pobedi i znamo da će recimo biti X. Pravilo koje trenutno vlada, je da isti znak nam tako nešto ne dozvoljava. U suštini ovo me se teži da nema privilegovanih i da liga bude što regularnija. E sad ostaje ono, a sada bi svi igrali fikseve na CZV i PAR. Pravilo je opciono i samo malo izmenjivo.

Rešenje:
1. CZV 1, PAR X (ISPRAVNO)
2. CZV 1, PAR 2 (NE ISRPRAVNO)

Pravilo bi važilo samo samo na pobede ta dva tima a ostalo je na svima nama znači imali bi više mogućnosti za tipovanje.

NOVINA BR.3

Odloženi mečevi

Quote:
Radnički Niš - Metalac 2:1
Crvena zvezda - Voždovac 2:0
OFK Beograd - Čukarički 0:3
Borac - Radnik 4:2
Rad - Javor 1:1
Vojvodina - Mladost 3:0
Spartak - Partizan 0:1
Novi Pazar - Jagodina odloženo


Obrazloženje:
Ovo bi takođe stavio pod opciono. U principu ništa nikog ne košta ali je problem koji se nameće kao velika glavobolja. Doduše nije isto kao u kupu jer je prvenstvena pa kao i ta odložena odigraće se pa će biti upisani bodovi. Ali problem je što prognoza od Petka ne važi i za mesec dana ajde da je meč odložen ili pomeren u roku tri dana pa da može da se ostvari pronoza ali šta se sve može desiti u tih mesec dana. Ili recimo dese povrede, promene se igrači, tim ima jednu formu sada drugu za mesec dana. I onda imaš recimo imaš ili pobedu ili nerešenu, možda čak i bonus a ode sve dođavola. Jer ti si tipovao na trenutnu situaciju a ne nešto što se dogodi kasnije. Recimo kao pobede Vojvoidne posle silnih poraza :mrgreen: .

Opcije:
Za ovo ne postoji neke bitne opcije ili da se izbaci par ili da se ostavi ili šta kod nam padne na pamet. Pa možda da se svakom doda po pogodak. To je nama da odlučimo. U principu neznam da li nekom smeta odložena utakmica, pa može biti da samo recimo meni to smeta.

NOVINA BR.4

Kup

Ovo pravilo niti ima primer niti ima neko preterano obrazloženje, ovo mu dođe kao tema "razno" u većini skupština :mrgreen: . Sad šta hoću da kažem obično se na tipove koji će se igrati odlučimo na dodeli ili na skupštini i većina vas ne stigne da da svoje mišljenje. Evo sad imate priliku da kažete da li ste da se tipuju ovi parovi Prve lige Srbije, da li da se tipuje Liga Šampiona, Premier liga. Šta god vam padne na pamet ako bude bilo koncezusa to će se igrati naredne godine u kupu.

Izvolte :cheer:

Odma da navedem da će se ovde svako mišljenje razmatrati , biće zapisano i u tefter. Znači ni ti će biti nekog napadanja ili držanja strana. Ili izigravanja babroge ili šta već može da se zamisli. U principu ja se zalažem da se pravila unaprede i to je jedini moj cilj. Da li ga bude zanimljia a ne naporna i dosadna. Ovo sve pričam sa moje strane ostali što bi se reklo imaju dozvolu da pišu šta hoće ili koliko god hoće. Bitna je stvar samo da se gleda intres samog takmičenja. Cilj je da sledeću godinu odigramo da ne bude velikog broja duela završenih za zelenim stolom.


Top 
 Post subject: Re: UPDATE pravila za sledeću sezonu
 Post Posted: December 2nd, 2015, 12:18 am 
Offline
User avatar

Joined: August 29th, 2009, 1:51 am
Posts: 2201
Што се тиче грешке у типовању, ја сам за то да се само тај меч занемари.
Код близанаца ништа не би мењао, једино да их избацимо из типовања, па барем овде да их не гледам.
У купу никако не би желео да се опет типује на ове наше глупости. Ја предлажем Енглески ЧемпиЈоншип :mrgreen: тј други по реду ранг такмичења.


Top 
 Post subject: Re: UPDATE pravila za sledeću sezonu
 Post Posted: December 2nd, 2015, 3:04 pm 
Offline
User avatar

Joined: January 7th, 2009, 3:08 pm
Posts: 974
1. Greška u tipovanju je greška, i ako admin/mod ne primeti (hvala što obaveštavaju kad vide grešku :cheer: ) i tu možda treba uvesti -1 gol recimo. Možda prednost da ima onaj koji prvi tipuje, on je mogao da rasporedi kako hoće, protivnik treba da se namešta prema njemu.

2. Sekte ostavite ovako, teže je pogoditi golove nego konačan ishod, ja ne bi to dirao.

3. Da li kladionica prihvata da na odložen meč promenite tip igre? Nisam siguran :mrgreen: Ne bi ni ovde trebali to da menjamo.

4. Moj predlog je možda Liga Evrope (jer su četvrtkom sve utakmice) eventualno Lš pa da se odredi npr da se gađaju rezultati prve 4 grupe (od A do grupe D npr). Za Lš bi onda prognoza išla utorkom ili sredom u zavisnosti kad se igraju. Ili da se gađa Lš sredom npr. Kad se dođe do 1/4 finala onda mogu samo te 4 utakmice da se gađaju + 1/4 finale LE.


Top 
 Post subject: Re: UPDATE pravila za sledeću sezonu
 Post Posted: December 2nd, 2015, 3:22 pm 
Offline
Cirkus titula (1), Cirkus Kup (1)
Cirkus titula (1), Cirkus Kup (1)
User avatar

Joined: July 2nd, 2011, 12:54 am
Posts: 5431
Location: Detelinara
Kod CZV i PAR nisam baš objasnio zašto bi bilo dobro da se stavi isti znak, j u prinicipu obuhvata pravilo broj 1 sa liste. A to bi trebalo izbegavati. Pa zašto ne bi imao mogućnost većeg broja tipova a da pri tom ne unakaziš ostalih 6. Ali to bi u svakom slučaju bila opcija koju niko od nas ne bi morao da koristi. Ali uvek je dobro imati više metaka u svom arsenalu.

Kladionice to registriju odma kvotom 1 kao da je i nema. Mada u svim kladionicama taj meč se jednostavno nemože ni da igra, a to kod nas baš i nije slučaj. I većina nas ne stavlja prognozu do 30 minuta pred meč pa da znaš da je isti odložen. Što se tiče tog menjanja tipa jeste malo glupo, jer smo u mat pozicijama jer obično ostaje vrsta igre ali sa principom da je promeniš da recimo ne bude 1 nego staviš X ili 0-1 staviš 2-3. Mada promena tipa bi bila bolja ako bi se 2 meča odložila.

Problem kod takmičenja koji se zasnivaju na Kup sistemu a to su svakako i LE i LŠ jeste da kad dođe knock out faza ima jako mali broj mečeva za neko tipovanje. I ono što jeste najveći problem jeste da bi naše takmičenje realno se završilo oko 1/4 finala oba takmičenja. Još kad oni to podele na više dana pa igrali bi jedno kolo dve nedelje.


Top 
 Post subject: Re: UPDATE pravila za sledeću sezonu
 Post Posted: December 2nd, 2015, 5:12 pm 
Offline
User avatar

Joined: January 7th, 2009, 6:32 pm
Posts: 1426
Novine 1 i 4 su od važnosti a ove dve i nisu toliko. Već sam ranije napisao da mora biti isto pravilo i za prvenstvo i za kup. Ako neko pogreši (a moderator ga ne upozori kao druge) onda mu se taj par ne računa a ne cela prognoza. A da bi izbegli ono o čemu piše ultra slanina onda obavezno vratiti pravilo o prvenstvu tipovanja. Samo tako postižemo ravnopravnost svih učesnika. Međutim možemo se i zajebavati pa u tom slučaju ne treba ništa menjati. Pogled na tabelu prve lige krije odgovor u kom pravcu treba da ide takmičenje. Zašto je tolika razlika između superlige i prve lige zaista ne znam ali kada bi se malo više angažovali u analizi sigurno bi se našao odgovor.


Top 
 Post subject: Re: UPDATE pravila za sledeću sezonu
 Post Posted: December 2nd, 2015, 6:46 pm 
Offline
User avatar

Joined: January 7th, 2009, 3:08 pm
Posts: 974
@soderstorm

Jel može malo pojašnjenje pravila broj 1? Ne vidim prednost u odnosu na sad. Nisam baš siguran koliko bi ljudi stavilo X na cz/pfc.

Što se tiče kupa, neka se tipuje na utakmice LE (npr grupe A, B, C i D) 1. 3. i 5. kolo i onda na proleće kada krene eliminaciona faza takmičenja igra se 1/2 cirkus kupa, a to je 1/8 finala LE, a finalisti tipuju na parove 1/4 finala tu ima 2x4 utakmice.


Top 
 Post subject: Re: UPDATE pravila za sledeću sezonu
 Post Posted: December 2nd, 2015, 7:01 pm 
Offline
Cirkus titula (1), Cirkus Kup (1)
Cirkus titula (1), Cirkus Kup (1)
User avatar

Joined: July 2nd, 2011, 12:54 am
Posts: 5431
Location: Detelinara
Da li misliš na pravilo greška u tipovanju ili pravilo BG timova.

U suštini greška u tipovanju bi trebala da se izbaci, da se ne gleda kao greška kompletne prognoze nego samo tog tipa. To se desi obično kod tipovanja na već postavljenu prognozu, pa se desi nekom da ili ne vidi protivnikovu prognozu ili citira se pogrešna prognoza. I šta se onda desi ono slično kao u rukometu (sedmerac i isključenje) a u našem slučaju tebi 0, protivniku mogućih 8, a realan rezultat bi možda bio recimo 8-6. To je bitno kada se gleda duel koji odlučuje redosled na tabeli. Možda se nekom desi pa napiše nepravilo prgonozu recimo 0-2 umesto 2-3 ili 0-1. šta god, taj meč gde se ta greška nalati se jednostavno ne gleda. Druga priča bi bila ako protivnik ne tipuje a imaš grešku u tipovanju npr. imaš 5 fikseva a ne promene se prognoza, koji meč se smatra ne važećim. U tom slučaju bi se gledao redosled od gore na dole pa se samo izbaci taj poslednji. U principu to se retko dešava, jer više se dešavaju situacije koje sam već pomenuo kad imaš dvojicu koji su tipovali i dođe do poklapanja. Taj tip gde se poklope se jednostavno smatra pogrešnim ali ne u tom smislu da cela prognoza ne valja. I duel se nastavi, onaj koji je pogrešio njemu se taj par ne smatra kao pogodak i šanse za njegovu pobedu se smanje za taj 1 tip. Zašto je ovo važno, jer nije samo onaj što je pogrešio, ajde da kažem oštećen, nego i svi ostali u grupu. Primer nemože svežije od ovoga jeste Albancima 3 boda, Danska u problemu.

E sad ako se misli na pravilo CZV i PAR ta novina bi recimo bila povezana sa prvim pravilom, ali sa drugačijim ishodom. Recimo umesto da se tip poništi on se računa ali sve mora biti u skladu sa osnovnim a to je 4x4.

Da ne bude zabune to pravilo CZV i PAR nije od vitalnog značaja jer ne donosi ništa konkretno ali razmišljamo o tome da se pravilo CZV i PAR svede bar na jednu tačku a to je da ne sme da se tipuje na njihovu pobedu.

Bitno sa velikim B je da se reši ono pravilo br.1 ovo drugo i nije toliko važno. Sad kome se kako sviđa.

Što se tiče te kombinacije LE i LŠ ja se tu ne bi puno zaletao ali može da se uzme u razmatranje kao jedna od opcija za tipovanje.


Top 
 Post subject: Re: UPDATE pravila za sledeću sezonu
 Post Posted: December 3rd, 2015, 4:52 am 
Offline
User avatar

Joined: July 29th, 2012, 9:46 am
Posts: 828
Ukidanjem obaveznog - prvenstva u tipovanju, dvoznak samo za domaćina je izgubio smisao...razmislite o tome takođe. :cesh:


Top 
 Post subject: Re: UPDATE pravila za sledeću sezonu
 Post Posted: December 3rd, 2015, 4:00 pm 
Offline
User avatar

Joined: January 7th, 2009, 6:32 pm
Posts: 1426
Najveća mana ovako zamišljenog takmičenja je upravo to- ukidanje prvenstva tipovanja. Uopšte mi nije jasno zašto je to izbačeno kad je ono koliko toliko doprinosilo ravnopravnosti svih učesnika.


Top 
 Post subject: Re: UPDATE pravila za sledeću sezonu
 Post Posted: December 3rd, 2015, 4:54 pm 
Offline
Cirkus titula (1), Cirkus Kup (1)
Cirkus titula (1), Cirkus Kup (1)
User avatar

Joined: July 2nd, 2011, 12:54 am
Posts: 5431
Location: Detelinara
Ove godine nemamo ograničenja ko kada tipuje i 90% ljudi tipuje u poslednja dva dana. Veliki broj čak i kasni prilikom tipovanja. Tako izgleda kao da postoji to ograničenja i ako u stvari nema. Ko kada tipuje aposolutno je ne bitno u priči to sve zavisi od kola do kola. Ali onda treba da gledaš da tipuješ pre svog protvinika. Moje utakmice najbolje pokazuju da nije bitan redoslede tipovanja. Imao sam priliku da izgubim i kada prvi tipujem i kada drugi tipujem.

Ako ćemo da gledamo sa aspekta tipovanja osim što domaćin ima dvoznak ne postoji baš neke velike bitne razlike. Svi imao 4x4 svi imamo bonus par jedino taj dvoznak koji nas razvdvaja.


Top 
Display posts from previous:  Sort by  
 
 Page 1 of 12 [ 120 posts ] Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Next
Board index » VOJVODINA » Cirkus liga


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

 
 

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to: