- Nisam ja pobedio Zvezdu, nego Vojvodina, igrači na terenu - prva je reakcija Nikolića. - Oni zaslužuju čestitke za organizovanu igru, disciplinu. Držali su se plana igre, koliko je to moguće u fudbalu i u tom kontekstu, do izražaja su došli individualni kvaliteti.

Jeste li se u pripremi utakmice savetovali sa pređašnjim trenerima Vojvodine, Zoranom Milinkovićem ili Nebojšom Vignjevićem?

- Nisam se čuo sa njima, a te utakmice u kojima je Vojvodina ranije pobedila Zvezdu sam gledao. Međutim ovo sada su potpuno drugi timovi i Vojvodine i Zvezde, drugo takmičenje. Smatram da cela priča nema direktne veze s tim što je bilo ranije – kaže trener “lala” za “Sport”.

Ipak, održali ste kontinuitet dobrih igara i pobeda u duelu sa timom sa „Marakane“?

- Tako izgleda, ali kažem, sve je to drugačije. I utakmica koju igramo u subotu i biće sasvim drugačija od one koju smo pobedili u sredu.

Šta ste igračima rekli u pripremi, a šta pred izlazak na teren?

- Pripremali smo se uobičajeno, tri-četiri dana pred meč i smatram da smo dobro to uradili, o čemu svedoči rezultat. Igrači su bili motivisani i pred sam početak utakmice jedino su bile reči podrške.

Koliko je doprinelo to što je recimo Radoja „uštopovao“ Ninkovića?

- To je istina, ali značajnije je bilo to zajedništvo na terenu u svim fazama igre. Mi nismo imali slabo mesto u načinu igre za tim. Takođe, na poluvremenu u svlačionici imali smo uobičajen sastanak za nastavak igre i sve je urodilo plodom.

Utisak je da ste rezervisani u komentarima, verovatno da ne biste otkrili recept za sutrašnju utakmicu?

- Ima istine u tome, ali nema tu neke tajne ni mistifikovanja. Kažem, ništa posebno osim timskog duha na kojem insistiramo - zaključio je Nikolić.
S.B.