Po tome je jedinstven Miroslav Vulićević, kapiten novosadskog superligaša koji je igrao u svih pet pobeda, kao i u subotu kada je njegov tim pretpreo poraz u šokantnoj završnici.

- Istina je, jedini sam igrač u našem fudbalu koji tri godine pobeđuje Zvezdu, a evo, odigrao sam i ovaj meč u kojem je tradicija prekinuta - kaže Vulićević. - Ostao je žal što smo se od ove godine oprostili porazom, ali smo i pored toga pružili solidnu partiju. Nije na igračima da komentarišu suđenje, ali nam je bilo mnogo teško da igramo kada se svaki duel kažnjavao faulom. U nas se uvukla nervoza, igrali smo pod tenzijom, a na snimku se sve vidi. Mnogo toga išlo je na našu štetu.

Srđan Žakula, novosadski čuvar mreže, ponovo je dokazao da je majstor za penale, ali jednako tako ima primedbi na kriterijum suđenja.

- Kod izjednačujućeg gola izbio sam loptu koja se spletom nesrećnih okolnosti odbila na nogu Daudi - kaže Žakula. - Nismo zaslužili poraz i remi bi bio realan ishod. Međutim, u subotu na "Marakani" viđeno je mnogo žutih kartona za moje saigrače, a s druge strane, za nas faulovi nisu svirani. Posebno nad Škuletićem. U drugom poluvremenu nije nam dozvoljeno da pređemo na drugu polovinu, a ko je hteo da vidi, video je da su nas tukli. Možda bi bilo drugačije da nismo odmah posle tri dana igrali taj meč, ali to je naš fudbal. Sve nam je pogotkom Poletanovića krenulo kako treba, ali...


NA METI NAVIJAČA
DEO članova uprave Vojvodine, smeštenih u loži našeg najvećeg stadiona, u subotu je izbegao "bliski susret" s navijačima Crvene zvezde smeštenim na "zapadu". Posle drugog gola domaćina grupa mlađih navijača se uputila prema njima uz pretnje i uvrede. Međutim, isprečili su se nešto stariji navijači u duksevima "delija", koji su stali ispred gostiju iz Novog Sada i incident je sprečen.

S.Baijć