Novosađani su nameravali da u dobroj igri stignu do trijumfa nad liderom, pokazali su motiv i želju, imali igru, loptu u posedu, išao je i pas, stvarali su prilike... Međutim, sve to, ispostavilo se, bilo je nedovoljno da se ugrozi aktuelni šampion, pa je zabeležen prvi poraz u jesenjem delu i to sa „trojkom“ u mreži.

- Pretrpeli smo ubedljiv poraz, ali ono što sam video u igri mojih izabranika u prvom delu derbija hrabri i potrebno je da tako radimo svih 90 minuta - kaže trener Nebojša Vignjević. - Imamo i problema, jer nam je više igrača povređeno. Međutim, oporavićemo se i smatram da poraz nije problem. Ono što bi trebalo da naučimo i da usvojimo je način na koji Partizan rešava neke situacije i kako kažnjava greške rivala. Možda je bolje pasti ovako, kako bismo naučili da ustanemo.

Vignjević je za derbi promenio tim i odlučio se, s obzirom na to da su povređeni iskusni Almamai Moreira, i talentovani omladinci Marko Poletanović i Nebojša Kosović, da šansu pruži sjajnim omladincima, Dejanu Melegu od starta i nešto kasnije Nemanji Sekuliću. U napadu su bili Nemanja Bilbija i Abubakar Oumaru, uz pomoć Miroslava Stevanovića i kasnije Milana Bojovića. Šansi je bilo, ali realizacija je ponovo zakazala.

- Nemamo veliki izbor za „špic“ napada. Tu su nam Oumaru i Bojović, a preostaje nam da jedino potražimo rešenje u omladinskom pogonu. Jer, osim toga što naši klinci znaju i dokazuju kvalitet, imaju i želju, a to nam je upravo potrebno - objašnjava Vignjević.

Milan Bojović, centarfor Novosađana, ušao je pola sata pred kraj derbija na teren i imao sjajnu priliku, ali je njegov šut zaustavila prečka.

- Zasluženo su nas pobedili, ali smatram da visok rezultat nije ogledalo dešavanja na terenu - kaže Bojović. - Crno-beli su imali nekoliko prilika i dali nam tri gola i šteta je što nismo uspeli, ako ne više, ono bar da ublažimo poraz, jer bi sve drugačije izgledalo. Šteta, jer smo svi u klubu, kao i naši navijači, očekivali pobedu.


UŽICE ZA VAĐENJE
- NEMA mesta jadikovkama niti vremena da žalimo za propuštenim u derbiju - smatra Milan Bojović. - Potrebno je sve što pre zaboraviti, pa da krenemo dalje. Ne bismo smeli poraz da shvatimo tragično, nikako, već da kvalitet koji imamo pokažemo već u narednom meču, da zbijemo redove. U subotu putujemo u Užice i eto nam šanse za vađenje.

TRENERSKA STATISTIKA
ČINJENICE govore da je Vojvodina smenila trenera Zlatomira Zagorčića posle četvrtog kola, kada je bila prva na tabeli sa tri minimalne pobede i remijem, dakle samo sa tri postignuta pogotka i osvojenih 10 bodova. Objašnjenje je bilo da su uočeni nedostaci u radu i da su nadigrani rivali iz donjeg doma tabele.
Novi strateg Nebojša Vignjević je u četiri utakmice, koliko je vodio ekipu, zabeležio dva remija i poraz u šampionatu, postignut je jedan pogodak uz primljena četiri i osvojena su dva boda, dok je u utakmici za kup „minimalcem“ pobeđen Donji Srem.