Nebojša Vignjević, šef stručnog štaba Novosađana, posle izgubljena dva boda u odmeravanju sa Radničkim 1923, istakao je da svojim izabranicima nema šta da zameri na pokazanoj partiji i pored činjenice da nisu uspeli da trijumfuju.

- Realizacija nam je i dalje problem - kaže Vignjević. - Sve vreme duela sa Kragujevčanima imali smo igru, držali njene konce i napadali na gol rivala, pritiskali goste i stvarali šanse ali nismo uspeli da pogodimo. Lopte koje su već bile "viđene" u mreži suparnika mi nismo mogli da ubacimo. Muči nas završnica, to je činjenica.

Novosađani su pokazali zaista dobru partiju, možda i najbolju od kako je tim preuzeo trener Vignjević, osmišljene akcije i poteze ali nikako nisu uspevali da krunišu dominaciju. Osim toga, imali su sjajnu podršku sa tribina publike koja je čestim aplauzima potvrđivala da je zadovoljna igrom, ali su na kraju usledili zvižduci i negodovanja zbog igre bez pogodaka.

- Radnički se dobro branio, dok mi u odlučujućim trenucima nismo bili koncentrisani. Ipak, može se reći da u nekim situacijama nije ni bilo potrebe za posebnom koncentracijom, već samo da se ubaci lopta u gol. Nismo to učinili i nesrećno smo izgubili dva boda.

Ipak, u utakmici sa Kragujevčanima dobro smo se potrošili, odigrali u visokom ritmu sa velikim posedom lopte i šansama, pa zaista nemam šta da zamerim igračima - zaključio je Vignjević.

 

MAJSTORI REMIJA

SASVIM izvesno je, Novosađani će poneti epitet "majstora za remi" u prvom delu šampionata, a uz to i kao glavne karakteristike da teško primaju, ali još teže pogađaju. Jer u dosadašnjih 14 utakmica samo su sedam puta vadili loptu iz sopstvene mreže, pa su po tome najbolja odbrana u ligi, ali su zato na drugoj strani postigli svega 10 golova, četiri puta manje od Partizana i tri puta manje od Crvene zvezde. Istina, imaju šest pobeda, sedam remija i jedan poraz i kada se sve sabere, trenutno treće mesto na tabeli može se okarakterisati kao dobar plasman.
S.B.