ZA derbi, pune tribine. Vojvodina je prošle sedmice “pretila” da će FS Srbije uputiti zahtev da se meč za kraj fudbalskog proleća igra pred praznim stadionom, kako bi se ukazalo na problem vezan za rekonstrukciju “Karađorđa”.

 

Jer, najvećem novosadskom stadionu neophodno je renoviranje po međunarodnim standardima UEFA, da bi na njegovom terenu Vovjodina moga da igra utakmice za Ligu Evrope.

- I ne samo to, jer Vojvodina nije bila u prilici da garantuje bezbednost - kaže Ratko Butorović, predsednik kluba.- U međuvremenu se mnogo stvari promenilo i izvesno je da će derbi biti odigran po, kako očekujemo, najvišim standardima. Bezbednost će garantovati Policijska uprava i organizator utakmice.

Takođe, Butorović naglašava da Vojvodina odgovara i ne udaljava se od svojih navijača. To se, kako ističe, videlo i prilikom organizacije finala Kupa Srbije na stadionu Partizana.

- Za naše navijače obezbeđena je “zapadna” tribina na koju će ulaziti po spisku sačinjenom za finale kupa. Ulaz se neće naplaćivati i to je naša nagrada simpatizerima kluba. “Sever” je rezervisan za najvatrenije pristalice naše ekipe, a gostujući navijači imaće na raspolaganju “istočnu tribinu”, za koju je obezbeđeno 2.000 mesta. Ulaznice za taj deo “Karađorđa prodavaće se samo u Beogradu - kaže Butorović.


RUŠI SE STARA KUĆA
REKONSTRUKCIJA “Karađorđa” počeće u petak i prvi potez građevinara biće rušenje stare klupske kuće sa svlačionicama.

- Za fudbalere su obezbeđene prostorije atletskog kluba Vojvodina na “Karađorđu” tako da po tom pitanju neće biti problema. Jasno je da će sve ići kako očekujemo, da će grad ispuniti ono što je obećao i da ćemo zahvaljujući inicijativi gradonačelnika uspeti da ostvarimo cilj - zaključio je Butorović.