IMAMO i mi naše klince, samo što su oni prvotimci. U Vojvodini ne haju mnogo što će na sutrašnjem derbiju za kraj sezone u Zvezdinim dresovima biti uglavnom fudbaleri omladinskog pogona tima sa "Marakane".

 

Nebojša Vignjević, strateg Novosađana, naglašava da ga ta činjenica ne remeti jer je u utakmicama posle finala Kupa Srbije veću minutažu davao upravo dojučerašnjim omladincima, pa će to učiniti i za meč sa Crvenom zvezdom.

- Lane, u poslednjem jesenjem kolu, pobedili smo Zvezdu na "Marakani", a u ekipi su starteri bili najmlađi Radoja i Kosović - kaže Vignjević. - To što će Zvezda u nedelju ponuditi, mi imamo od starta sezone i sa prvim timom su takođe omladinci Poletanović, Vujačić, Gaćinović, Nastić, Deletić, Šušnjar... Oni non-stop treniraju s prvim pogonom, a imaju pravo nastupa za omladinski i dobiće veću minutažu. Dakle, ista je priča, ali se ne tumači na isti način, a omladinci su tu jer su pokazali kvalitet i mogu da ponesu teret koji nameće dres Vojvodine.

S druge strane, potez našeg najtrofejnijeg kluba, Vignjević komentariše i kao ne baš korektan.

- Možda deci treba dati šansu, ali je to malo nekorektno za navijače obe ekipe i ne bi se trebalo igrati sa ugledom kluba. Međutim, svako ima svoje breme koje nosi i ne želim da ulazim u razloge iz kojih se Zvezda odlučila na taj potez - miran je Vignjević.

V.Bajić