FAVORITI nisu opušteni, autsajderi se ne odriču podviga. Kup je kup, u jednoj utakmici sve je moguće tako da se u novopazarskoj dvorani "Pendik" danas očekuju neizvesne polufinalne utakmice.

 

Turnir će od 15.30 otvoriti: Novi Pazar Junior - Crvena zvezda, a od 18.00 je šlager polufinala: Vojvodina NS seme - Radnički. Finale je sutra od 18.00.

- Crvenoj zvezdi se ne preti - jasan je strateg Novopazaraca Radoslav Milić. - Oni su favoriti, a mi imamo problema i sa povređenim i rovitim igračima. To nikako ne znači da ćemo se aktuelnom prvaku skloniti sa puta. Naprotiv, motivisani smo, odigraćemo najbolje što umemo, jer znamo da favorit uvek ne pobeđuje. Imaćemo i podršku sa tribina.

Strateg šampiona Duško Nikolić podvlači da u Kupu favorita nema i podseća da je Zvezda slavila 2009. i 2011, kada su na tronu bili viđeni Radnički, odnosno Partizan.

- Igra se jedna utakmica, svaki ishod je moguć - podvlači Nikolić. - Radnički je sve bolji, u sastavu ima petoricu igrača koji su osvajali prvenstvo. Vojvodina brani pehar i jasno je da će sve učiniti da ga sačuva. Nikako ne potcenjujemo Novi Pazar, igraćemo odgovorno.

Polažaj na prvenstvenoj tabeli dodeljuje ulogu favorita Radničkom protiv Vojvodine.

- U dobroj smo formi, što nam daje za pravo da napadnemo trofej. Samo, to nikako ne znači da će nam protiv Vojvodine biti lako. Vidi se da igraju sve bolje, zahvaljujući Petkoviću i Roljiću iskusni su i neugodni. Ovde se sve rešava u jednoj utakmici i naša jedina prednost je duga klupa - naglašava kormilar Kragujevčana Dejan Matić.

Novosađani veruju da će na finalnom turniru Kupa spasiti očajnu sezonu.

- Najvažnije je da zaboravimo na sve probleme koji su nas pratili ove godine. Mladi su željni dokazivanja, a kako je Kup specifičan nadamo se odbrani trofeja. Oni jesu blagi favoriti, ali mi verujemo da možemo da trijumfujemo - ističe strateg Vojvodine Nikola Salatić.

 

VOJVODINA
OD učesnika fajnal-fora samo prvoligaš Novi Pazar Junior nije nikad osvajao Kup, ali nikad nije ni igrao na završnoj predstavi. Najtrofejnija je Vojvodina, koja brani Kup, sa 13 trijumfa. Crvena zvezda je slavila 10 puta, a Radnički jednom. Kup su od srpskih klubova osvajali i Partizan sedam puta i Ribnica jednom.

POLUFINALE
Novi Pazar - C. Zvezda 15.30
Vojvodina - Radnički 18.00
FINALE
Nedelja 18.00
S.Krstović